Navštivte stránky naší
kamenné pobočky
FITNESS & WELLNESS SHOP BRNO
Do prodejny»FITNESS & WELLNESS SHOP BRNO
Do prodejny»FITNESS & WELLNESS SHOP PLZEŇ
Do prodejny»14.11.2017
Proč NE?
Odpověď je velmi jednoduchá. Jedná se o nepřirozené, syntetické, v přírodě se nevyskytující sloučeniny, které našemu tělu nejsou vlastní. Jinými slovy řečeno jde o cizorodé látky, tedy chemické sloučeniny, které mohou mít spoustu vedlejších účinků nejen na lidský organizmus, ale i na životní prostředí.
To samozřejmě není vše.
Pokud si jen trošku zmapujeme historii umělých sladidel, zjistíme, že se vše opakuje „jako v kolečku“. Na trh je vždy uvedeno nové patentované umělé sladidlo, které je prezentováno jako naprosto bezpečné, následně, tedy v průběhu času se tato informace stává velmi problematickou a dochází k velkým rozporům ohledně nežádoucích zdravotních účinků, a právě v tomto okamžiku je na trh opět uváděno nové, opět „bezpečné“ umělé sladidlo, samozřejmě opět patentované.
A jaká nejčastější rizika bývají zmiňovaná v souvislosti s umělými sladidly:
V tomto ohledu není ušetřeno ani umělé sladidlo poslední módní vlny, tedy sukralóza, která dle nejnovějších poznatků může zvyšovat hladinu inzulinu až o 20%, je spojovaná s diabetem 2 typu, syndromem dráždivého tračníku (IBS), významným ovlivňováním střevní mikroflóry atd. (více v odkazech níže).
V případě, že umělá sladidla konzumujete, doporučujeme jednoduchý test. Vyzkoušejte fungovat jeden měsíc bez jejich použití, vaše následná fyzická kondice a vitalita budou tou nejlepší odpovědí.
· Splenda Linked To Diabetes, IBS and Cancer https://draxe.com/splenda-linked-diabetes-ibs-cancer/
· Swithers SE. Artificial sweeteners produce the counterintuitive effect of inducing metabolic derangements. Trends Endocrinol Metab 2013; 24(9): 431-41.
· Frank GK, et al. Sucrose activates human taste pathways differently from artificial sweetener. Neuroimage 2008; 39: 1559–1569.
· Ford HE, et al. Effects of oral ingestion of sucralose on gut hormone response and appetite in healthy normal-weight subjects. Eur. J. Clin Nutr 2011; 65: 508–513.
· Qin X. What made Canada become a country with the highest incidence of inflammatory bowel disease: Could sucralose be the culprit? Can J Gastroenterol 2011; 25(9): 511.
· Abou-Donia MB, et al. Splenda alters gut microflora and increases intestinal p-glycoprotein and cytochrome p-450 in male rats. J Toxicol Environ Health A 2008; 71(21): 1415-29.
· Pepino MY, et al. Sucralose affects glycemic and hormonal responses to an oral glucose load. Journal Diabetes Care 2013; 36(9): 2530-5.
· Nettleton JA, Lutsey PL, Wang Y, Lima JA, Michos ED, Jacobs DR Jr. Diet soda and risk of incident metabolic syndrome and type 2 diabetes in the multi-ethnic study of atherosclerosis. Diabetes Care 2009; 32(4): 688–694.
· Pepino MY, et al. Sucralose affects glycemic and hormonal responses to an oral glucose load. Diabetes Care 2013; 36(9): 2530-5.
· Qin X, et al. Etiology of inflammatory bowel disease: a unified hypothesis. World J Gastroenterol 2012; 18(15): 1708-22.
· Abou-Donia MB, et al. Splenda alters gut microflora and increases intestinal p-glycoprotein and cytochrome p-450 in male rats. J Toxicol Environ Health A 2008; 71(21): 1415-29.
· Stephen D. Anton, et al. Effects of stevia, aspartame, and sucrose on food intake, satiety, and postprandial glucose and insulin levels. Appetite 2010; 55(1): 37–43
| © ForActiv.cz Ostrava - 2023 | Všechna práva vyhrazena |
| Grafika, webdesign: Otakar Korolus | PHP: Jaroslav Mičan | CMS: Wordpress | Nahoru |